Lokal produceret vin

Mange danskere forbinder weekend med et godt glas vin. Om det er hvidvin, rødvin, mousserende vin, eller andet er vi i Danmark verdensmestre til at drikke vin, og det er taget i betragning af, hvor lidt vi selv har produceret før i tiden. Men på den front, er der sket en markant ændring de seneste år. Flere og flere vingårde opstår og spreder sig ud over vores lille land. Nogle stiller måske spørgsmålstegn ved om druerne kan vokse i et land med et forholdvist koldt klima, men det menes at det er netop dette, som gør den danske vin så speciel. At vi i Danmark selv er begyndt at producere vores vin, vil forhåbenligt påvirke både miljø, arbejdspladser og vores konkurrenceevne i den rigtige retning. Man kan kun håbe, at når danskerne generelt er blevet bedre til at købe lokalt producerede fødevarer, at flere får øjnene op for lokale vinproducenter. Og så kan vinen jo samtidig nydes af lækre Rødvinsglas.

Vin bør nydes med godt selskab