Warning: Creating default object from empty value in /var/www/idaauken.dk/public_html/wp-content/themes/shuttle-pro/admin/main/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
BAGGRUND - Ida Auken

 

Jeg er så utroligt heldig at være mor til to livlige drenge, Niels på 8 og Simon på snart 6. Jeg er gift med Bent Meier Sørensen, der er professor på CBS. Min mand kalder mig af og til en “håndboldtøs fra Valby”, fordi jeg er født og opvokset i København.

Jeg er uddannet teolog fra Københavns Universitet og har bl.a. arbejdet som fængselspræst. Det bedste jeg ved, er at holde fest og have min familie og venner omkring mig. Jeg går i teateret og læser bøger i den fritid, jeg ikke rigtigt har. Om sommeren brænder jeg asfalt af på min landevejscykel.

Jeg elsker Danmark, og det har jeg faktisk skrevet en hel bog om [link]. Men jeg arbejder også internationalt. Fx i World Economic Forum, hvor jeg som den første danske politiker blev udnævnt til Young Global Leaders. Danmark er et skønt land, men der er også meget inspiration at hente i verden omkring os, og jeg er overbevist om, at vi har brug for hinanden, hvis vi skal løse verdens problemer.

 

Hvorfor jeg gik ind i politik

Klimaet og miljøet fik mig ind i politik for over 15 år siden, og i dag er det stadig det grønne område, der optager mig mest. Men jeg er blevet klogere på, hvor vigtigt det er at have erhvervslivet og resten af samfundet med i den grønne omstilling. Vi kan ikke tage klimaet for givet, og vi arbejder slet ikke hurtigt nok for at beskytte det. Når mine to drenge er blevet store, vil jeg kunne se dem i øjnene og sige, at min generation har gjort vores bedste. Det skal lykkes.

Jeg elsker at skabe resultater i virkelighedens verden. Det gør man ved at have en klar vision, der kan motivere og inspirere andre. Og ved at være en dygtig politisk håndværker, der kan samarbejde med andre partier om at gøre ens forslag til virkelighed.

I 2007 blev jeg for første gang valgt ind i Folketinget for SF, og fra 2011 til 2014 var jeg miljøminister under Helle Thorning. I dag er jeg i Radikale Venstre, hvor jeg er ordfører for klima, miljø, energi, erhverv, IT og iværksætteri samt forbrugerordfører.

Du kan læse mit CV her.