Warning: Creating default object from empty value in /var/www/idaauken.dk/public_html/wp-content/themes/shuttle-pro/admin/main/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
DANMARK SKAL VÆRE GRØNNERE - Ida Auken

Jeg har arbejdet med klima og miljø i over 15 år. Jeg har været miljøminister og været med til at skabe store resultater på klimaområdet. Der er heldigvis sket meget siden, jeg skrev mit første debatindlæg og læste min første klimarapport. Det er skønt at se, hvor langt vi er kommet. Men vi er ikke i mål. Vi skal videre. Vi skal have elbilområdet op i et helt andet gear. Vi skal kun have grøn el ud af stikkontakten. Og vi skal genbruge alt affald – fordi affald er en ressource. Det lyder ambitiøst, og det er det også. Hvis vi vil, kan vi gøre det i morgen. Men det kræver, at vi tør.

I 1976 begyndte Danmark sin grønne omstilling som de første i verden. Og det giver stadig god mening for Danmark at være grøn. Ikke mindst økonomisk. Faktisk er havvind i dag billigere end kulkraft. Det kan vi godt tillade os at være stolte over, for det har Danmark faktisk en stor andel i.

Klimaforandringerne truer med at ødelægge vores samfund, og videnskabsfolk har givet os ganske få år til at tage hånd om problemet. Gør vi ikke det, så har vi gjort uoprettelig skade på jorden. Så er det alvor. Noget vi ikke kan rulle tilbage.

Den gode nyhed er, at vi har udviklet de nødvendige teknologier, og der kommer hele tiden nye løsninger til. Den dårlige nyhed er, at det går for langsomt med at tage dem i brug. Danmark kan blive landet, der viste resten af verden vejen til et grønt samfund. Vi har før gået forrest på og vist vejen på det grønne område. Tænk bare på vores vindmølleeventyr. Vi skal igen turde at lede verden.

KLIMAPLAN

Der kræves handling, og vi skulle være startet i går.

Læs Radikale Venstres klimaplan her (PDF – åbner ny side)